Joana Gomila 1982, Manacor

Amb el seu projecte més personal, Folk Souvenir (Bubota Discos, 2016), explora els ecos i les ressonàncies de la música popular de Mallorca, cantant tonades i teixint sonoritats properes al jazz i a la música improvisada, amb Santi Careta, Laia Vallès, Àlex Reviriego i Arnau Obiols.

Recentment ha ha treballat amb la coreògrafa Mariantònia Oliver, i ha creat l’espai sonor de l’espectacle Las Muchísimas (estrenat 2018).

Amb Arnau Obiols comparteixen el duo d’impro Ca! 

Canta amb Rufaca Folk Jazz Orchestra, la bigband de Sergi Vergés, amb arranjaments i direcció de Vergés. (Beatus Ille, 2017, SeedMusic).

Col·labora com a contrabaixista amb la cantautora Lu Rois (Clarobscur, 2017).

Forma part de la companyia Hotel iocandi, amb qui han creat l’espectacle de circ i música Esquerdes. Han rebut el premi Zirkòlica 2015 a millor espectacle de circ de Catalunya i actualment estan de gira per Catalunya, Espanya i Europa.

Ha treballat amb Andrés Lima i Aitana Sánchez Gijón en l’espectacle Medea, de Teatro de la Ciudad, amb música de Jaume Manresa.

Ha composat la música de la peça de dansa (remor) de la cia. Res de Res&Artigues, guardonada amb el Total Theatre Award del Festival Fringe d’Edimburg.

Ha experimentat amb el món de la poesia i les arts escèniques amb projectes com Espiral d’Embulls, Mula Morta, o el col·lectiu Pèl Capell. Ha format part d’Espiral d’Embulls (premi RNE-4 Disc Català de l’Any 2004 per L’edat de plàstic), de Projecte d’Efak (homenatge al cantant i poeta Guillem d’Efak), de Corcada Teatre (Pèl al pit, Negret de Guinea, etc,…) ha cantat amb la Big Band del Liceu, amb Trispol Swing, amb Trio Cruzat,… També ha col·laborat amb Miquel Serra a El perfum dels vegetals.

El 2014 es gradua en cant jazz al Conservatori Superior del Liceu i al Souza Lima de Brasil, on ha après de mestres com David Mengual, Celeste Alías, André Marques, Albert Bover, Sergi Vergés, Ramon Prats,… Ha viscut a São Paulo (gràcies a una beca AIE). És també llicenciada en Història de l’Art.

 

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s