Joana Gomila, cantant​, compositora i intèrpret.

Com a cantant i creadora, lidera el seu projecte Folk Souvenir, on explora els ecos i les ressonàncies de la música popular de Mallorca, cantant tonades i teixint sonoritats properes al jazz i a la música improvisada, amb Santi Careta, Laia Vallès, Àlex Reviriego i Arnau Obiols. Folk Souvenir ha rebut el premi Ciutat de Palma Bonet de Sant Pere (2108) i el premi Bartomeu Rosselló-Pòrcel (2017) de l’Obra Cultural Balear.

Arrel de Folk Souvenir i gràcies a una trobada proposada per l’Auditori de Barcelona amb la ballarina Lali Ayguadé, creen l’espectacle Sa Mateixa (2018), amb Magí Serra, Laia Vallès i Santi Careta.

Com a cantant i intèrpret, ha format part de nombrosos projectes escènics com Medea d’Andrés Lima i Aitana Sánchez-Gijón (Teatro de la Ciudad, 2015), amb música de Jaume Manresa; Negret de Guinea (Corcada Teatre 2011, premi Escènica a millor espectacle musical 2012); Siau Benvingut (Teatre Principal de Palma, 2009); Pèl al Pit (Corcada Teatre 2008, Premi Bòtil 2008), entre d’altres.

També és cantant, intèrpret i compositora a l’espectacle Esquerdes, de la cia. de circ contemporani Hotel iocandi, amb qui han obtingut el premi Zirkòlica 2015 a millor espectacle de circ de Catalunya.

Ha composat, entre d’altres, la música i l’espai sonor de l’espectacle Las Muchísimas (cia. Mariantònia Oliver), de Here (col·laboració entre els ballarins Lali Ayguadé&Guilhem Chatir), o de la peça de dansa Remor, de la cia. Res de Res&Joan Miquel Artigues (guardonada amb el Total Theatre Award del Fringe Festival Edimburg 2012).

Canta amb Rufaca Folk Jazz Orchestra, la bigband de Sergi Vergés, amb arranjaments i direcció de Vergés. (Beatus Ille, 2017, SeedMusic). Col·labora sovint amb músics de l’escena del jazz actual de Barcelona com Iago Aguado, Toni Vaquer, Celeste Alías, Marcel·lí Bayer, Santi Careta, Pep Garau,…

Col·labora com a contrabaixista amb la cantautora Lu Rois (Clarobscur, 2017). Ha col·laborat cantant en el darrer disc de Joan Miquel Oliver, Elektra. També col·labora en el disc El perfum dels vegetals de Miquel Serra.

Ha experimentat amb el món de la poesia i les arts escèniques amb projectes com Espiral d’Embulls, Mula Morta, o el col·lectiu Pèl Capell. Ha format part d’Espiral d’Embulls (premi RNE-4 Disc Català de l’Any 2004 per L’edat de plàstic), de Projecte d’Efak (homenatge al cantant i poeta Guillem d’Efak), de Corcada Teatre (Pèl al pit, Negret de Guinea, etc,…) ha cantat amb la Big Band del Liceu, amb Trispol Swing, amb Trio Cruzat,…

El 2014 es gradua en cant jazz al Conservatori Superior del Liceu i al Souza Lima de Brasil, on ha après de mestres com David Mengual, Celeste Alías, André Marques, Albert Bover, Sergi Vergés, Ramon Prats,… Ha estudiat a São Paulo (gràcies a una beca AIE). És també llicenciada en Història de l’Art.

 

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s